Novosti

31 Aug

BOJKOT GRADONAČELNIKA

Odbornička grupa „Pokreta za Građansku Suboticu„ neće prisustvovati svečanoj sednici Skupštine grada koja je sazvana za 01. septembar 2017. godine. ...

Opširnije
03 Aug

Neopozive ostavke Bajmočana

Poštovani Bajmočani !

Mesni odbor Mađarskog pokreta je odlučio da njegovi predstavnici više ne učestvuju u radu Skupštine i Saveta mesne zajednice Bajmok.

To znači da naši članovi, koji su izabrani na poslednjim izborima od strane građana u Skupštinu, a potom i u Savet mesne zajednice, podnose neopozive ostavke na sve svoje funkcije i na članstvo u Skupštini mesne zajednice.

Razlog je veoma jednostavan. U poslednjih...

Opširnije
11 Máj

MAĐARSKI POKRET PROTIV NASELJAVANJA MIGRANATA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U SUBOTICI

Mađarski pokret se protivi naseljavanju migranata u zgradi Gerontološkog centra u Subotici u ulici 27. Marta. Bez obzira što je planirano da bude obezbeđen smeštaj za samo 25 migranata, u Mađarskom pokretu smatraju da je dovoljno Subotica učinila kao i Kanjiža u zbrinjavanju istih. Rečeno je na susretu u restoranu Roly sa građanima u Buckama, na teritoriji MZ ''Zorka''. Ovo je 6. susret, na kome je između ostalog bilo i postavljeno pitanje, zbog...

Opširnije
06 Ápr

Izbori za predsednika Republike 2017 - analiza

Predsedništvo Mađarskog pokreta je sumiralo rezultate izbora za predsednika Republike i uporedilo iste sa rezultatima na pokrajinskim izborima 2016. godine na području 9 lokalnih samouprava na severu Vojvodine. Po objavljivanju konačnih rezultata od strane Republičke izborne komisije, proširićemo analizu i na preostale opštine i gradove u Vojvodini.

Analiza je pokazala da je:

1) Broj glasova koji je Saša Janković osvojio na području ovih...

Opširnije
05 Ápr

Hvala!

Saopštenje Mađarskog pokreta povodom rezultata predsedničkih izbora

Upravni organ Mađarskog pokreta analizirajući izbore za predsednika Republike 2. aprila, zaključio je sledeće:

  1. Broj glasova koji je predsednički kandidat Saša Janković osvojio u opštinama i gradovima u kojima Mađari žive u značajnom broju, skoro bez izuzetaka je veći od broja glasova koji su Koalicija Mađarski pokret - DZVM i druge političke organizacije koje su...

Opširnije
27 Már

Potpisi za decentralizaciju Subotice

Naši aktivisti su počeli prikupljanje potpisa za osnivanje gradskih opština Čantavir, Palić i Bajmok. 

 

 

Opširnije
19 Már

Janković u Subotici: Izborna krađa je u toku

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković ocenio je danas da je u Srbiji „izborna krađa u toku“ i ukazao da se izbori ne sastoje samo od glasanja i prebrojavanja glasova.

 „Vlada je strane institucije nadležne za monitoring izbornog procesa, pozvala prekasno i to pokazuje da će 2. aprila biti pokušaja malverzacije tokom glasanja za predsednika Srbije“, rekao je Janković novinarima u Subotici pred početak predizbornog...

Opširnije
19 Már

Janković na Skupštini MP: Srbija je država koja je zaboravila na svoju funkciju

Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je danas u Subotici da je nedopustivo to što je država građane pretvorila u svoj servis umesto da im bude na usluzi.

 „Mi smo država koja je zaboravila na svoju funkciju, umesto da bude servis građana, država je građane pretvorila u svoj servis“, rekao je Janković na skupštini Mađarskog pokreta (MP).

Prema njegovim rečima, sve opštine u Srbiji spajaju isti problemi koji...

Opširnije
10 Már

Dom Mađara smešten u najskuplju kuću u Srbiji

Mađarski pokret potvrdio pisanje "Novosti" o novom vlasniku nekretnine koja je lane prodata po najvećoj ceni

Mađarski pokret iz Subotice potvrdio je pisanje našeg lista da je najskuplja kuća u Srbiji kupljena za 1,2 miliona evra i da će u njoj biti sedište Mađarskog nacionalnog saveta i Saveza vojvođanskih Mađara.

Po rečima Jenea Maglaija, jednog od osnivača Mađarskog pokreta, porodičnu kuću na Trgu žrtava fašizma kupila je fondacija "Biro Karolj",...

Opširnije
06 Már

Hvala na podršci!

Saša Janković kandidat za predsednika Srbije!

Republička Izborna Komisija je u nedelju uveče proglasila Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Republike Srbije na izborima raspisanim za 2. april. Uz predlog kandidata podnete su ukupno 17.134 pravno valjane overene izjave birača da podržavaju Jankovića.

Među ovim izjavama su i oni, koji su prikupljani u Subotici, Senti, Bačkoj Topoli i Kanjiži tokom vikenda.

U ime Saše Jankovića i u ime...

Opširnije