Novosti

MAĐARSKI POKRET PROTIV NASELJAVANJA MIGRANATA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U SUBOTICI

Mađarski pokret se protivi naseljavanju migranata u zgradi Gerontološkog centra u Subotici u ulici 27. Marta. Bez obzira što je planirano da bude obezbeđen smeštaj za samo 25 migranata, u Mađarskom pokretu smatraju da je dovoljno Subotica učinila kao i Kanjiža u zbrinjavanju istih. Rečeno je na susretu u restoranu Roly sa građanima u Buckama, na teritoriji MZ ''Zorka''. Ovo je 6. susret, na kome je između ostalog bilo i postavljeno pitanje, zbog čega je odbornica Skupštine grada Subotice Josipa Ivanković istupila iz Pokreta za građansku Suboticu. Član predsedništva Mađarskog pokreta, i nosilac liste Pokreta za građansku Suboticu, na prošlim izborima Jene Maglai je rekao, da je ona to učinila iz namere da bude samostalna odbornica. Šta se posle dogodilo, da je prešla u SNS, Maglaiju nije poznato.

Na susretu sa građanima, u vidu tribine govorili su: Jene Maglai, Jožef Hužvar, Javor Pal, a moderator je bio Peter Kokai.

Kompletan video materijal sa 6. Susreta sa građanima Mađarskog pokreta je u pripremi, nakon čega će biti dostupan posetiocima sajta.