Novosti

Neopozive ostavke Bajmočana

Poštovani Bajmočani !

Mesni odbor Mađarskog pokreta je odlučio da njegovi predstavnici više ne učestvuju u radu Skupštine i Saveta mesne zajednice Bajmok.

To znači da naši članovi, koji su izabrani na poslednjim izborima od strane građana u Skupštinu, a potom i u Savet mesne zajednice, podnose neopozive ostavke na sve svoje funkcije i na članstvo u Skupštini mesne zajednice.

Razlog je veoma jednostavan. U poslednjih godinu dana se pokazalo da gradske vlasti nemaju niti sluha, niti volje da se bave rešavanjem životnih pitanja građana Bajmoka. Predstavnici mesne zajednice se više ništa ne pitaju, sve funkcioniše isključivo po stranačkoj liniji, te više nema nikakvog smisla učestvovati u farsi lažne demokratije.

Zahvaljujemo se na dosadašnjoj korektnoj saradnji predsedniku Skupštine mesne zajednice, gospodinu Borislavu Petroviću, ali smatramo da ni njegovo dosadašnje zalaganje kao i budući napori neće promeniti nespremnost i nesposobnost gradskih vlasti da uspešno rešavaju životna pitanja naselja Bajmok i njegovih stanovnika.

U sledećem periodu, sve naše napore ćemu usmeriti prema cilju da Bajmok dobije status gradske opštine, kako bi imao svoje nadležnosti i svoj budžet. Jedino to može predstavljati nadu da se zaustavi trend drastičnog urušavanja našeg naselja u svakom pogledu. Funkcionisanje mesne zajednice u ovom obliku, bez nadležnosti i materijalne podrške, zatim i bez sluha gradskih vlasti za elementarne potrebe našeg naselja, gubi svaki smisao. Nadamo se da ćete razumeti našu odluku. Isto tako očekujemo i podršku svih Bajmočana u  zajedničkoj borbi da naše naselje ponovo dobije status opštine.

Bajmok, 01.08.2017. godine.

Mađarski pokret, Mesni odbor Bajmok