Novosti

Objavljeno pa skinuto saopštenje PzGS na sajtu RTV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) optužilo je danas urednike na portalu Radio-televizije Vojvodine (RTV) da cenzurišu pojedine vesti, i to tako što vest prvo bude objavljena a potom nakon nekog rvemena skinuta sa portala.

“Sa portala RTV-a skinute su dve vesti, po nalogu ‘odozgo’, a koje se ne uklapaju u uređivačku politiku koja se svodi na veličanje Aleksandra Vučića i SNS-a, i satanizovanje ili ignorisanje njihovih političkih protivnika”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

Precizirali su da su cenzurisane vesti pod nazivom “Pokret za građansku Suboticu: Gradonačelnik zapošljava rodbinu” i “Jeremić: Borba protiv partijskog zapošljavanja jedna od prvih tema”.

“Vesti su prvo bile postavljene na sajt, a potom skinute. Ovo su samo neki od sličnih primera koji se dešavaju u poslednje vreme na nekada uzornom i profesionalnom portalu RTV-a”, naveo je NDNV i dodao da je u veb redakciji RTV- u toku “čišćenje nepodobnih novinara i imenovanje cenzora na urednička mesta”.

To novinarsko udruženje je dodalo da sa “velikom žalošću” posmatra svakodnevno profesionalno i moralno “ruiniranje” RTV-a, kojom rukovode “naprednjački policajci koji se lažno predstavljaju kao urednici i novinari”.