Press Centar

06 Nov

Laslo Joža: SVM kampanju vodio iz "javnog novca"

Laslo Joža, predstavnik liste Mađarskog pokreta na izborima za Nacionalni savet Mađara, optužio je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da je kampanju vodio “iz javnog novca”.

„Ištvan Pastor je rekao da novci nisu bitni i naravno da nisu, ako se...

Opširnije
28 Aug

Mađarski pokret: Gde su Palić i Subotica na mađarskom?

Predsedništvo Mađarskog pokreta zatražilo je danas od gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i predsednika Skupštine grada Tivadara Bunforda da saopšte ko je odgovoran za zamenu višejezičnih tabli sa nazivima Subotice i Palića, sa kojih je nestao naziv tih mesta na mađarskom jeziku, a ostao samo naziv ispisan ćirilicom i latinicom.

Mađarski pokret je u saopštenju precizirao da su na putu između Subotice i Palića uklonjene stare i...

Opširnije
26 Aug

Tramvaj je roda koju treba da čekamo

Nije opšta sramota ono što je gradonačelnik sa saradnicima uradio pre tačno godinu dana. To je njihova lična sramota. Sramota je što su se Subotičani pred nasiljem nad sugrađaninom povukli u svoje ljušture, prestajući da budu građani.

Oslobođeni duh Duleta Pacova ima smisla samo kada ga maestralno, pritom kritički, tumači Srđan Todorović u seriji “Vratiće se rode”. Nikako drugačije!

U čitavoj priči su, ipak, najgori oni...

Opširnije
31 Már

Manifest Pokreta slobodnih građana u Subotici pod sloganom naš cilj je bolja Srbija (VIDEO)

Pokret slobodnih građana, predstavio je svoj manifest u Subotici, nakon potpisivanja Sporazuma o partnerstvu sa Mađarskim pokretom 29. marta 2018. godine.

Na okruglom stolu, o manifestu su govorili predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, članovi političkog saveta PSG Janko Baljak, Radivoj Cvetićanin i Zoran Vuletić, kao i član predsedništva Mađarskog pokreta i predsedni Pokreta za građansku Suboticu Jene Maglai.

Opširnije
29 Már

Pokreti formalizovali saradnju – zajedničke vrednosti i borba protiv režima

Pokret slobodnih građana i Mađarski pokret formalizovali su danas dosadašnju saradnju Sporazumom koji su potpisali lideri dve organizacije, Saša Janković i Livija Jo Horti.

Mađarski pokret je pružao podršku Jankoviću od samog početka njegove političke karijere i kandidature za predsednika i nastanku Pokreta slobodnih građana.

Janković je ocenio da ove dve političke organizacije imaju suštinsku sličnost, uz nekoliko...

Opširnije
13 Már

Najlošiji kvalitet vazduha u Vojvodini imaju Subotica i Sremska Mitrovica

Subotica i Sremska Mitrovica imali su najlošiji kvalitet vazduha u Vojvodini na osnovu rezultata ocenjivanja kvaliteta vazduha u 2016. godini.

Vlada Srbije usvojila je 8. marta ove godine Uredbu kojom je utvrđena lista kategorija kvaliteta vazduha po zonama za navedenu godinu, gde Subotica spada u treću kategoriju kvaliteta vazduha, prenosi Magločistač.

Prema Zakonu o zaštiti vazduha, treća, odnosno najniža kategorija predstavlja prekomerno zagađen vazduh...

Opširnije
12 Már

Nekadašnji direktor „Solida“ novi je direktor Zavoda za javno zdravlje

Nekadašnji direktor fabrike obuće „Solid“ iz Subotice Srećko Novaković novi je direktor Zavoda za javno zdravlje u Subotici.

Kako prenosi portal Magločistač, rešenjem Pokrajinske Vlade, specijalisti mikrobiologije sa parazitologijom dr Morani Miković prestao je mandat direktorke ove ustanove, na koju je postavljena 5. februara 2014. godine.

Na njeno mesto Pokrajinska Vlada postavila je kao vršioca dužnosti prof. dr Srećka Novakovića,...

Opširnije
12 Már

Ukradene biste Lazara Nešića, Matka Vukovića i Kizura Ištvana

Ispred zgrade „Vojvođanske banke“ na Trgu Lazara Nešića u Subotici sinoć su ukradene biste trojice subotičkih revolucionara iz perioda Drugog svetskog rata.

Policija je tokom prepodneva izvršila uviđaj, a zamenik Osnovnog javnog tužioca kvalifikovao je ovo delo kao tešku krađu jer su u pitanju kulturna dobra.

Biste od bronze Ištvana Kizura, Lazara Nešića i Matka Vukovića postavljene su šezdesetih godina...

Opširnije
02 Már

SKUPŠTINA GRADA SUBOTICE USVOJILA ODLUKU O PODIZANJU SPOMENIKA MATIJI KORVINU

Sa 47 glasova za, 7 protiv i jednim uzdržanim, odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su danas Odluku o postavljanju spomenika Matiji Korvinu, čiji je predlagač Gradsko veće.

Obrazlažući predlog Odluke, Janoš Nagel je, ispred Saveza...

Opširnije
13 Feb

Havarija na prečistaču, jezero pati

Prilikom usvajanja budžeta ova stavka nije ni pominjana, te su samo pažljivi čitaoci budžeta za 2018. godinu, kod rada JKP „Vodovod i kanalizacija” uočili rečenicu „zbog dve havarije u 2017. godini na uređaju za prečišćavanje otpadnih voda”, kao i da će u oblasti komunalnih delatnosti grad omogućiti kupovinu opreme potrebne da se izbegnu havarije. U budžetu je za ove namene izdvojeno 25 miliona dinara.

Spoj reči havarija i prečistač kod...

Opširnije