Press Centar

06 Feb

KADROVI SVM ISPLAĆIVALI NEZAKONITO STIMULACIJE, BONUSE, PREKOVREMENE SATE…

Opštine i preduzeća kojima upravljaju kadrovi Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) isplaćivali su 2016. godine nezakonito stimulacije, bonuse i prekovremene sate, iako je zbog takvog ponašanja lider SVM-a Ištvan Pastor pre više od tri godine zatražio i dobio smenu čelnika Opštine Bačka Topola.

Izveštaji Državne revizorske institucije (DRI) pokazuju da su radnici Opštine Senta ostvarili neverovatnih skoro 17.000 prekovremenih sati...

Opširnije
25 Okt

Ištvan Pastor i dalje obmanjuje javnost

- saopštenje Mađarskog pokreta -

U vreme kada Mađarski pokret dnevnopolitički diskurs ostavlja po strani i okreće se tihom i dostojanstvenom obeležavanju uspomena na revoluciju i narodni ustanak ujesen 1956. godine, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara se u svom govoru, održanom u ponedeljak, nije ustručavao da kleveta i blati njemu nepoželjne ljude u mađarskoj zajednici u Vojvodini.

Pastor obmanjuje javnost kada tvrdi...

Opširnije
24 Okt

MAGLAI: MAĐARSKI POKRET NE SARAĐUJE SA EKSTREMNIM DESNIČARIMA

Jedan od lidera Mađarskog pokreta (MP) Jene Maglai odbacio je danas optužbe predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora da ovaj Pokret ima kontakte sa ekstremnim desničarskim i sa levičarskim partijama.

Maglai je rekao agenciji Beta da je...

Opširnije
29 Sept

SLUČAJ LABAN MESEC DANA KASNIJE

Prošlo je mesec dana od kada je šira javnost saznala za gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, i to zbog brutalnog vređanja stranačkog kolege Vladimira Polovine. Dok je ta priča potpuno nestala iz medija, i pitanje njegovog opstanka na čelu grada, po svemu sudeći, gotova je stvar.

Subotička opozicija ne može da skupi dovoljno potpisa, kako bi pitanje Labanove smene uopšte došlo na dnevni red.

O političkoj sudbini Bogdana Labana sud je...

Opširnije
16 Sept

MP I PSG ZAHTEVAJU SMENU GRADONAČELNIKA SUBOTICE, OSUDE ZBOG PRETNJI MAGLOČISTAČU

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, Pokreta za građansku Suboticu i Mađarskog pokreta osudili su danas pretnje smrću subotičkom portalu Magločistač i najavili da će odbornička grupa Pokreta za građansku Suboticu predati Skupštini grada predlog za razrešenje gradonačelnika Subotice Bogdana Labana. ...

Opširnije
30 Aug

Janković: Laban je prava slika vlasti u Subotici i Srbiji

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana je rekao u Subotici, da je neophodna hitna smena gradonačelonika Subotice Bogdana Labana, zbog pretnji i nasilja, prema asistentu Građevinskog fakulteta Vladimiru Polovini.

Naime, tokom vikenda, Bogdan Laban je pozvao Vladimira Polovinu, koji je lepio plakate ''Bogdane Bog je ljut'', da se nađu u hotelu Galerija u Subotici. Kada su se našli, Laban mu je upućivao pretnje uz vređanje i...

Opširnije
17 Júl

Evrići iznad svega

Javnost Subotice je slučajno iz medija saznala, da se priprema projekat izgradnje stanova za migrantske porodice na parceli Geronotološkog Centra, u ulici 27. marta u Subotici. Ova vest je izazvala ozbiljno protivljenje velikog broja naših sugrađana, posebno stanovnika MZ Dudova Šuma i MZ Zorka.

Organizovano je sakupljenje potpisa protiv realizacije projekta izgradnje stanova za migrantske porodice na označenoj lokaciji. U pozadini organizacije prikupljanja...

Opširnije
17 Júl

PzGS: Gradonačelnik u ilegali

Zašto je gradonačelnik prešao u ilegalu? Gradjani očekuju objašnjenje.

Iako je već godinu dana na vlasti, gradjani još uvek čekaju da gradonačelnik iznese plan i program rada koji će se realizovati u toku njegovog mandata.

Gde su gradonačelnikovi kvartalni i godišnji izveštaji o rezultatima rada, o uspesima (ili neuspesima) gradonačelnika i njegovog tima?

Pokret za gradjansku Suboticu se nada da će sa najavljenim...

Opširnije
23 Jún

Posle stanova i kontejnersko naselje

Još se redovno nije ni stišala bura oko izgradnje stanova za migrante u Subotici, već se priprema novi projekat za izgradnju objekata za smeštaj migranata na teritoriji Subotice. Prema saznanjima Pokreta za građansku Suboticu, republički organi planiraju po hitnom postupku da izgrade kontejnersko naselje za smeštaj migranata u Subotici. Lokacija na kojoj bi kontejneri bili postavljeni se nalazi na Karađorđevom putu, na parceli koja je u državnoj svojini, za...

Opširnije
12 Jún

Pokret za Građansku Suboticu: Cirkus u zapošljavanju u gradskoj upravi

Kada je zapošljavanje bliskih i daljih rođaka završeno, Srpska napredna stranka je pristupila zapošljavanju zaslužnih članova partije. Kriterijum da zaposleni budu stručni, kvalifikovani, profesionalni i odgovorni – ne postoji. Nije važna ni odgovarajuća diploma.

Najvažniji kriterijum je da je dotični kandidat član partije, bilo Srpske napredne stranke bilo Saveza Vojvođanskih Mađara. Prilikom postavljanja članova partije na direktorska mesta,...

Opširnije