Novosti

Isušićemo močvaru nepotizma i autokratije u Subotici

Pokret za gradjansku Suboticu smatra da je lokalna vlast autokratska i da postoje zatvoreni centri političke moći na koje gradjani Subotice nemaju nikakav uticaj.

To je naročito vidljivo prikikom donošenja odluka u Skupštini grada, gde je demokratija svedena na nivo puke formalnosti i praktično se sprovodi diktatura vladajuće većine.

Pogotovo je to izraženo u njenom užem delu, koncentrisanom oko gradonačelnika Laban dr Bogdana.

U produbljivanju autokratskog načina vladanja svoj doprinos pruža i Savez vojvodjanskih Madjara, koji je takvim delovanjem doveo sebe i svoju politiku u vrlo nezavidan položaj.

Ovakav autokratski način rukovodjenja osigurava se nepotizmom, stranačkim zapošljavanjem, i naročito zavičajnim vezama.

Dokazi za nepotizam ogledaju se i u činjenici da je gospodin gradonačelnik omogućio zapošljavanje svojih bliskih rodjaka, žene, sesetre i kuma u javnim ustanovama ili državnim preduzećima.

Potrebno je istaći simptomatično dovodjenje tzv. kadrova iz Beograda i Novog Sada na značajna direktorska mesta u naš grad.

Postavljamo pitanje:

  • Da li u Subotici  ne  postoje stručne, moralne i kompetentne osobe za ova mesta ili je posredi nešto drugo?

Sa žaljenjem konstatujemo da su Subotica i njeni gradjani pod ovom vlašću dospeli u vrlo loš položaj beznadja, osiromašenja, iseljavanja i gubitka nade u bolje sutra.

Pokret za gradjansku Suboticu zalaže se da se ovakva praksa odmah prekine i da se da šansa stručnim, moralnim i kompetentnim gradjanima Subotice.

To je preduslov za iskorak u boljitak jer Subotičani najbolje poznaju i razumeju svoj grad.

Pokret za gradjansku Suboticu